07-12-13

Review // BH Cosmetics ECO Brush set

 Kwasten. Of ze zijn te duur, of ze zijn zo goedkoop dat ze bijna direct uit elkaar vallen. En als je dan eindelijk een setje fijne kwasten in je stash hebt liggen, zul je altijd zien dat je iets tekort komt óf dat er een aantal toch echt aan vervanging toe zijn. Ik was al eeuwig op zoek naar een set kwasten, maar altijd strandde ik weer ergens op een site met veel te duren kwasten. Totdat ik deze set kwasten tegenkwam op het internet.


Deze Eco Brush set wordt geleverd in een soort tasje van katoen, vrij dun en erg flexibel. Je kunt ze hier in stoppen en vervolgens oprollen. Handig als je alles in één keer mee wilt nemen. Zelf heb ik hem direct weggegooid. Ik bewaar mijn kwasten die ik gebruik namelijk in een bak met steentjes en de kwasten die ik niet dagelijks gebruik liggen in een bakje.


In deze set zitten tien kwasten, waaronder drie voor je gezicht en de rest voor je ogen. Maar natuurlijk is het aan jou om je daar aan te houden. De kwasten zijn van bamboe en in een geelgroene kleur gedipt, niet mijn lievelingskleur maar het stoort mij verder niet. De haren van de kwasten zijn synthetisch. De hele set is gemaakt van gerecycled materiaal. 

Foundation brush, Powder blush en Angled Brush Blush.

Deze kwasten voor je gezicht zijn heerlijk zacht en soepel. Dit is vooral heerlijk bij het gebruik van de poederkwast en de blushkwast. De foundation kwast werkt ook prima, maar ik blijf een stippeling brush fijner vinden om mijn foundation mee aan te brengen. Bij een platte kwast gaat de foundation op mijn huid liggen en krijg ik sneller strepen. De Blushkwast is mijn favoriet geworden, alle andere kwasten die ik voor mijn blush gebruikte heb ik weggegooid. Ik gebruik deze kwast overigens ook voor het contouren en aanbrengen van highlighter,

Smudge Brush, Contour Blending Brush en Blending Brush 

Ook de kwasten voor de oogmake-up zijn heerlijk zacht. De kwast die ze hier Blending Brush noemen, vind ik meer een oversized platte oogschaduwkwast vinden. Ik gebruik hem zelf erg graag voor highlighter op mijn wenkbrauwbot of om een kleur aan te brengen over mijn hele ooglid. De Contour Blending Brush is heerlijk zacht en daardoor bijna te zacht. Ze doen mij denken aan de kwasten van Urban Decay, die zijn ook zo zacht. Ik heb liever een hardere blending brush, zoals die van MAC. Maar deze kwast doet ook haar werk en blend alle kleuren netjes door elkaar. De Smudge Brush is ook erg fijn. 

Angled Shadow Brush en Flat Shadow Brush 

Deze twee brushes gebruik ik veel onder mijn ogen of in mijn buitenste ooghoek. Helaas vind ik ze allebei niet geweldig goed afgewerkt. Ik had vooral de Flat Shadow Brush het liefste iets meer afgerond gezien, dat vind ik persoonlijk wat fijner werken. Om de oogschaduw in mijn crease te verbinden met mijn onderste ooglijn gebruik ik nu heel vaak de Angled Shadow Brush. Die past precies in je buitenste ooghoek. 

Flat Eyeliner Brush, Lip/Concealer brush

Deze twee kwasten heb ik tot nu toe nog het minste gebruikt. Ik heb de Eyeliner brush getest als eyeliner, wat moeizaam ging, maar dat komt deels doordat ik slecht met eyeliner overweg kan en deels doordat ik de kwast wat grof vind. En ik heb 'm ook gebruikt als kwast voor mijn wenkbrauwen, maar daar was deze kwast helaas ook wat te groot voor. De Lip/Concealer brush is erg fijn als lipbrush, maar ook heel erg fijn als kwastje om highlighter mee aan te brengen in je binnenste ooghoeken! Ideaal. 

Ik ben blij dat ik deze set heb gekocht. Het zijn 10 fijne kwasten, die ik grotendeels allemaal wel gebruik. Misschien niet elke dag, maar dat komt omdat ik al meerdere kwasten in mijn stash heb liggen die gewoon niet vervangbaar zijn. Dit is een ideale set als je nog opzoek bent naar een aantal kwasten of een set wilt als beginner. Ik heb de ECO Brush set gekocht via beauty88 voor €24,95

6 opmerkingen:

 1. Mooie prijs ik twijfel over de zoeva bamboo set! die is rond de 30 en ziet er ook echt
  tof uit.. maar die moet uit Duitsland komen haha dus komt er nog vijf euro bovenop
  maar dan heb je over de 10 kwasten www.zoeva.de
  beautygloss heeft daar ook palette van 88 kleuren gekocht voor 20 euro!

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik twijfel nog steeds over een kwasten set van zoeva@

   Verwijderen
 2. Mooie prijs voor zo'n set kwasten. Ik ga toch maar eens kijken denk ik.
  Liefs!
  http://icanne.wordpress.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De kleur is wel opzichtig zeg! Wel een mooie betaalbare prijs voor zulke kwasten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zien er heel mooi uit! Ook de kleur, groen is mijn lievelingskleur!

  www.liselotte-elisabeth.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen