09-10-13

Baking // Cake & Fondant


  Laatst had ik ontzettend veel zin om iets te gaan bakken. Er lag nog een mix voor een cake in de kast, dus die kon ik mooi gebruiken als basis om daarna aan de slag te gaan met fondant. Ik heb nog niet veel ervaring als het gaat om taarten of cakes versieren met fondant, maar het leek mij wel leuk om eens te proberen.


Dit is wat ik heb gebruikt voor de cake. Een pak Fijne Cake van Koopmans, 150 gram boter, 50ml melk, een bakvorm en 4 eieren. Vervolgens meng je alles door elkaar en klop je het luchtig met een mixer. 
Dan giet je het beslag in een bakvorm (die van mij is een siliconen bakvorm van de Action) en zet je hem in de oven. In de tijd dat de cake aan het bakken is, heb jij ongeveer een uurtje pauze van dit o-zo-zware werk.

Tadaa! Dit is wat je krijgt na een uurtje wachten. Een mooie bruine cake. Ik heb overigens de cake direct nadat ik hem uit de oven heb gehaald uit de vorm geduwd. Dus dit kun je ook beschouwen als de onderkant, maar ik vond de ribbeltjes mooier en rechter ogen dan de andere kant, die vrij bol stond. Vervolgens ben ik bezig gegaan met versieren! Eerst heb ik een donkerblauwe laag fondant over de hele cake gelegd. Deze heb ik overigens vast laten plakken aan een klein laagje kersenjam. Je kunt hiervoor ook botercrème gebruiken, wat de meesten doen, maar dus ook jam of zelfs chocoladepasta. 
Na de donkerblauwe laag ben ik verder gegaan met bloemetjes. Deze bloemetjes heb ik gewoon uit het fondant gedrukt met behulp van een aantal vormpjes.


Uiteindelijk heb ik nog wat zachte pareltjes gebruikt om de cake wat extra's te geven. Een paar pareltjes op de bloemetjes en een soort slinger aan de voorkant van de cake.


Uiteindelijk ben ik erg blij met het eindresultaat, maar er zijn natuurlijk genoeg puntjes die beter hadden gekund. Sowieso moet ik vaker oefenen met het bedekken van hele caken, want dat is nog vrij pittig.
Maar goed, ik vind het erg leuk om te doen dus leek het mij leuk om vaker een '' Baking '' artikel te posten!

En staan jullie ook wel eens in de keuken om wat te bakken? 

11 opmerkingen:

 1. Omg, hebben! <3 En was hij lekker :D ?
  Het is voor mij alweer een tijd geleden dat ik iets heb gebakken, binnenkort maar weer eens wat cupcakes maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo speciaal :) Maar ziet er lekker uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is heel mooi geworden! Lijkt me heerlijk. x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De cake ziet er heel erg mooi en lekker uit! Ik heb zelf heel veel gebakken, maar helaas is onze oven niet zo heel erg goed meer en heb ik nu al heel lang niks meer kunnen bakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. omgg Leuk!!

  Ik volg je via Bloglovin. Misschien heb je tijd om naar mijn blog te kijken?
  en als je het leuk vind mij terug te volgen?

  xo

  http://myblogxoxo.wordpress.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er erg mooi uit! Bijna te mooi om op te eten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw damn.. alsof je hem uit de winkel hebt gehaald zeg! Gorgeous! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wow wat heb je dat mooi gedaan

  BeantwoordenVerwijderen