06-06-13

Beauty Essentials rougekwast


 Ik ben al een redelijk lange tijd opzoek naar een nieuwe blushkwast. Ik heb op dit moment één van Douglas eigen merk, maar deze begint van ellende uit elkaar te vallen (waarschijnlijk door de lading wasbeurten die deze kwast al heeft meegemaakt). Het werd dus tijd voor een nieuwe. Laatst kwam ik bij de Kruidvat een aantal kwasten tegen. De nieuwe kwastenlijn hing er, maar de oude lijn hing er nog naast. Deze blushkwast was het goedkoopste en ik besloot hem uit te testen.


Dit is hoe je de kwast koopt. Verpakt in een plastic verpakking en helaas zit de top van de kwast net achter het Beauty Essentials logo verschuilt. Beetje jammer, want zo wist ik van te voren ook niet of de kwast schuin was afgesneden, plat of rond. Nou stel ik niet zo heel veel eisen aan de vorm van de kwast, dus ik nam hem gewoon mee naar huis om daar vervolgens te bekijken hoe de kwast er werkelijk uit zag.Om de kwast zit een plastic beschermdingetje zodat de haren van de kwast goed blijven en niet kapot gaan. Deze kun je bewaren of direct weggooien. Ik ga meestal voor dat laatste. De huls is aan de onderkant mat zwart en laan de bovenkant glanzend zwart. Verder ligt het prettig in de hand. 


De haren van de kwast zijn synthetisch en redelijk zacht. Hier en daar springen er wat haartjes uit, maar over het algemeen zit het goed bij elkaar. Wel zitten de haartjes heel erg dicht op elkaar gepropt, wat er voor zorgt dat de kwast vrij stevig is en iets minder soepel glijdt dan normaal. 


De bovenkant is rond afgesneden. Of je dit fijn vindt of niet, dat is persoonlijk. Persoonlijk vind ik schuin afgesneden kwasten prettiger werken, maar dit moet ook gewoon kunnen indien de kwast fijn is. En dan kom ik al meteen aan op het punt waar de kwast niet goed scoort. De kwast blend voor geen meter en streept als een gek. Ik ben het eerst gaan testen met een blush, waar de kwast immers voor bedoelt is, en ik kreeg een vrij grove lijn op mijn wang die alles behalve subtiel oogde. Blenden dan maar! Maar dat viel behoorlijk tegen. Jammer! Toen besloot ik de kwast nog een kans te geven als shapebrush om bronzer mee aan te brengen: zelfde resultaat. Een rechte sleep die nauwelijks te blenden is. Ik denk dat er teveel haren in de kwast zitten waardoor er nauwelijks speling is om te blenden. Of het is gewoon niet mijn kwast. Hoe dan ook, ik vervolg mijn zoektocht en ga weer opzoek naar een betere!

Mocht je hem toch zelf uit willen testen, de kwast is te halen bij de Kruidvat voor €2,29. 

13 opmerkingen:

 1. Nee, ik vind hem ook niet fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer zeg, ik hoor altijd verschillende meningen over kwasten van het kruidvat dus ik neem het zekere voor het onzekere en ga gewoon lekker kwasten van zoeva bestellen :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat hij niet zo fijn is :(

  xoxo
  www.its-dash.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Had ik wel verwacht. Aan make-up borstels moet je nu eenmaal wat geld uitgeven, anders krijg je rommel :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede review, jammer dat het niks is!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Balen dat de kwast niet naar je zin is. Op naar de volgende dan maar :)
  Liefs,

  Maria
  www.beautybandit.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer zeg! :( Die van Catrice is trouwens wel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hmm onthouden dat ik die nooit moet kopen dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ahh wat jammer dat hij tegen valt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mhh, een beetje teleurstellend dus. Too bad, want anders was het een prachtige budgettopper!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jammer dat die niet goed was!! :(
  Ik organiseer samen met CoolCat een leuke giveaway. Doe mee aan de styling contest en maak kans op €75,- shopping money!

  XxX
  http://fabulousstylews.blogspot.nl/2013/06/giveaway-coolcat-styling-contest.html

  BeantwoordenVerwijderen