05-11-12

Review & Swatches: Catrice en Essence.

  
    Vandaag is het de beurt aan Essence en Catrice. Beide merken hebben een nieuwe collectie uitgebracht en daarin zitten, naar mijn mening, leuke spullen tussen. Uit de Breaking Dawn collectie heb ik een pigment en uit de SpecteculART collectie een nieuwe nagellak en lipstick. Benieuwd?

De Breaking Dawn collectie van Essence staat in teken van, voor de fans uiteraard al lang niet meer nieuw, de vampierenfilm Twilight. Dus voor mensen die van donkere kleurtjes houden is deze collectie een must-have. Zelf viel ik als een blok voor de pigmenten. Na lang twijfelen besloot ik om alleen de kleur 02 Alice had a vision - again mee te nemen. Alice had a vision -again is donkerpaars van kleur en heeft prachtige shimmers. Werkt, zoals alle pigmenten van Essence, perfect.
 
 
Ook Catrice heeft dus een nieuwe collectie, de SpecteculART serie. In deze collectie zitten drie prachtige lipsticks die direct mijn aandacht trokken. Deze bloedrode lipstick met als naam Soulful trok mijn aandacht het meest. Ik in eerste instantie had ik gehoopt op een mooie gepigmenteerde donkerrode kleur, maar helaas was ik vergeten dat het om een Sheer Lip Colour ging en dus eerder transparant zou zijn. Dat is deze lipstick dus ook. Een subtiele glans, maakt mijn lippen iets meer roze.

                                                                  De swatches:Links het pigment nat aangebracht, rechts droog. Alice had a vision -again is zoals je ziet echt prachtig. Misschien geen kleur voor overdag, maar erg geschikt om een smokey-eye mee te maken.
Helemaal rechts zie je de lipstick Soulful. Erg teleurstellend naar mijn idee.


Lippen zonder
Lippen met Soulful
 

Revel The Red van Catrice dekt in twee laagjes en heeft een breed kwastje. Persoonlijk vind ik dit lekker snel en makkelijk werken. Het is overigens wel echt knalroze en niet rood zoals de naam vermeld.

Swatches:
Foto gemaakt met mijn mobiel wegens tijdnood maar laat de kleur wel zien zoals hij is.

Heb jij nog wat gekocht uit de nieuwe collecties van Essence en Catrice?

8 opmerkingen:

 1. Mooie producten zeg, ik zelf heb nog niks ervan gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh, wauw! Dat pigment is echt prachtig! Toch ook nog maar even voor kijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er goed uit! Zelf heb ik er nog niks van gekocht

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een mooie producten! en dan vooral de nagelak!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De lipstick hoort niet dekkend te zijn, het is namelijk een Sheer Lip Colour. Sheer = transparant, dusja.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja daar kwam ik gisteren inderdaad ook achter. Maar bedankt voor het melden, ik zal het even aanpassen (:

   Verwijderen