05-11-13

Review // The Body Shop Vitamin E

 Zoals jullie wellicht weten heb ik een lichte The Body Shop verslaving. Dit uit zich vooral in mijn verzameling body butters en lotions, maar ook mijn gezichtsverzorging bestaat bijna alleen uit producten van TBS.  Een hele tijd terug belde vriendin Denice mij op met de melding dat er een heel leuk pakketje aan spulletjes uit de Vitamin E lijn in de korting was en of ze die voor mij mee moest nemen. Graag zelfs! En ik kan jullie al vast melden dat dit één van de fijnste gezichtsroutine ooit is.Mijn spulletjes kwamen in een ontzettend leuk tasje. Waarschijnlijk kom je dit nu niet meer tegen in de winkel, heel misschien wel als er een gigantische sale is, maar verder niet. Wel vind ik het erg handig, zo'n tasje. Je kunt het zo mee op op reis nemen, maar ook gewoon het tasje voor andere dingen gebruiken.

En dit zit er allemaal in. Een dagcrème, nachtcrème, een mini-toner en een mini-cleanser. Tevens zit er nog een douchepuff bij, maar bij mij viel die helaas direct uit elkaar.


De dagcrème en nachtcrème zitten in een fullsize verpakking van 50ml. Dit is genoeg om er een een aantal maand mee te doen. Ik heb de dagcrème namelijk al eens eerder gebruikt en die beviel mij heel goed. De substantie is lekker licht en toch voedend. Ideaal voor zowel in de zomer als in de winter.
De nachtcrème heb ik nog nooit eerder gehad. Deze is wat dikker dan de dagcrème, maar maakt je huid niet vet. Na gebruik laat het je huid ontzettend zacht achter.
Alle twee de crèmes zijn in principe geurloos, maar mijn vriend vond het ruiken naar 'make-up doekjes'.
Overigens vind ik de kleur van de deksels wel een minpunt. Waarom is de deksel van de dagcrème nou donker en die van de nachtcrème licht? Ik heb ze al een paar keer door elkaar gehaald.

Links de nachtcrème, rechts de dagcrème


De Cream Cleanser en de Hydrating Toner komen in een miniverpakking van 60ml. In principe kun je hier ook nog wel een maand of twee mee doen, misschien wat minder lang met de cleanser omdat je daar onbewust vrij veel van pakt.

De cleanser is gemiddeld qua dikte en het geeft je meteen het gevoel dat je huid wordt gevoed. Dit vind ik persoonlijk alleen fijn voor in de avond, 's ochtends heb ik liever wat meer het gevoel dat mijn gezicht is gereinigd. 
Over de toner heb ik weinig negatiefs te melden. Het is een fijne toner die niet prikt, maar wel een fris gevoel achterlaat. Het enige wat ik dan ook kan zeggen is dat ik binnenkort naar de winkel moet voor de normale versies. 
Links de hydrating toner, rechts de cream cleanser 


Ik ben heel erg te spreken over de hele Vitamin E lijn. Ontzettend fijn als je een huid hebt die een goede verzorging nodig heeft, maar dat niet te vet mag worden. Deze lijn is overigens geschikt voor alle huidtypes. (ik heb een gecombineerde huid)

Prijzen (normaal)
Dagcrème  €17,-
Nachtcrème €19,-
Cream Cleanser 200 ml €10-
Hydrating Toner 200 ml €10,- 

2 opmerkingen:

  1. Klinkt inderdaad zeer goed! Ik heb zelf nog niks uit de lijn geprobeerd.

    BeantwoordenVerwijderen