01-10-13

Halloween // Party Tips‘’This is Halloween, this is Halloween. Pumpkins scream in the dead of night!’’
Oktober is een leuke maand. Niet alleen word ik aan het einde van deze maand eindelijk achttien, ook halloween komt er eindelijk weer aan. Dit jaar gebruik ik halloween als thema voor mijn feest en ik ben dan ook al druk bezig met het verzamelen van leuke ideeën. Al snel kwam ik tot de conclusie dat er zo ontzettend veel leuke dingen zijn die je zelf kunt maken, bakken of gebruiken voor halloween. Dus ben jij ook van plan om een Halloween Party te geven? Wie weet heb je dan nog wat aan mijn tips.


Prik een datum en nodig zo snel mogelijk je vrienden & vriendinnen uit.
Hoe makkelijk het ging om in de vakantie een tussentijds feestje in te plannen, hoe moeilijker dat is nu het gewone leven weer is begonnen en het weekend weer schaars in. Sportwedstrijden zijn weer vol op bezig en iedereen gebruikt het weekend om andere dingen te doen. Plan dus een datum in waarop jij kan (dit hoeft niet perse op de 31e te zijn) en nodig de mensen uit die je graag op je feest wilt hebben. Hoe sneller zij het weten, hoe beter ze het in kunnen plannen en hoe meer mensen jij op je feest hebt! 


Online uitnodigingen versturen? Zet de boel op privé. 
Voorkom een tweede Project –X en zet alles op privé of ‘invites only’ als je bijvoorbeeld via Facebook iedereen uitnodigt.  Zet tevens bij je uitnodiging dat het oké is als de uitgenodigde gasten hun vriend of vriendin meenemen, indien je dat wilt, maar dat ze het even van tevoren moeten melden. Zo heb je een schatting van hoeveel man jij in je huis krijgt.

Untitled | via Tumblr


Kostuums
Bij Halloween hoort natuurlijk een leuk kostuum. Het leukste is om het iedereen gewoon subtiel te verplichten. Uiteindelijk vinden de meeste mensen het een ontzettend leuk idee, en de personen die er iets minder wild van zijn verkleden zich altijd wel wat om niet de sfeer te verpesten. 
Kijk voor leuke kostuums in carnavalswinkels of online. Ook in goedkope winkels heb je vaak heel veel kleine maar leuke details voor een outfit. Denk aan een masker of andere accessoires . 


Decoratie

Zoek in goedkope winkels naar leuke Halloweendecoraties. Winkels zoals de Action, Zeeman en Xenos hebben vaak hele leuke dingen voor weinig geld. Ga op zoek naar leuke vlaggetjes, spinnenwebben en ballonnen. 
Ben je van het knutselen? Dan zijn er ook een aantal leuke DIY dingen te vinden op het internet. Hier onder een paar leuke ideeën die ik tegenkwam:


Zo zijn er nog veel meer creatieve dingen te vinden op het internet. Speur Google maar af!


Voedsel & Drinken
Net als bij de decoraties zijn er veel verschillende mogelijkheden voor halloweenvoedsel.  Allereerst moet je bedenken wát je graag wilt serveren. Hartig en zoet door elkaar heen? Alleen maar zoet? Weinig? Veel? Moeten mensen zelf wat te drinken meenemen?
Voor drankjes kun je een grote schaal met punch maken, naast al het andere alcohol dat je gewoon los op tafel kunt zetten. Ook zou je eventueel glazen kunnen versieren met een randje gifgroen suiker, of er gewoon plastic spinnen in gooien.  Wat ook leuk is: heksenranja / groene limonade.  Ik denk dat dat heel veel dit nog wel kennen van vroeger. Om het wat meer ‘volwassen’ te maken zou je dit kunnen gebruiken als mixdrankje (vermeld  er wel even bij dat er alcohol in zit als je het in een grote kom doet).
Als het gaat om eten kun je het zelf ook zo leuk maken als je zelf wilt. Je kunt gewoon voor de standaard borrelhapjes gaan en die op een versierde tafel zetten. Maar je kunt ook de tafel vrij ‘normaal’ houden en juist het eten in halloweenstijl opdienen. Hier onder een aantal voorbeelden:

A Nightmare Before Christmas Cookies
Schuimspookjes
Octopus Hot Dogs
Halloween Cupcakes (tip: Google eens op Halloween Cupcakes en je vindt altijd wel iets leuks. Van simpele glazuurcreaties tot aan cupcakes met drie verschillende soorten toppings. Laat je inspireren!)


 Alvast een Happy Halloween! 

3 opmerkingen:

  1. ik zou het zo leuk vinden om een party bij te wonen, ik ben niet zo van het organiseren, maar misschien moet ik het toch doe

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuke ideeën , glow in the dark ballonnen zijn echt leuk!

    BeantwoordenVerwijderen