09-09-2013

Column: 2 voor de prijs van 1 - adviezen

Stay positive <3
'Positief denken!' ,'Als je dat zegt dan lukt het nooit!', 'Niet geschoten is altijd mis!' en ga zo nog maar even door... Wat kunnen anderen je toch altijd goed vertellen wat je wel en niet moet doen en denken. 'Laat het los, zet je er overheen!' Is ook zo een bekende, beterwetende uitspraak. Natuurlijk bedoelen mensen het goed, of is dat hun manier van een einde maken aan een gesprek vol negativiteit waar ze eigenlijk geen zin in hebben?

 Ik vind het best oke om een film aan te zetten en heel hard te huilen. Ik vind het best oke om 3 chocoladerepen op te eten (wat ik daar de volgende dag van vind laten we even achterwege). Ik vind het prima om jezelf even heel erg zielig te vinden onder de douche. Dan kan iedereen even mijn rug op met hun 2 voor de prijs van 1 -adviezen. Laat staan al die onzin over positief denken... Misschien moest ik het maar is gaan testen, ik wou het tenslotte wel zeker weten voor ik iets afkraakte met mijn eeuwige lege pijlenkoker waarmee niet schieten sowieso altijd mis was.

Dus vol met goede positieve moed en een hoop pijlen op mijn rug begon ik aan een dag als positief sunshine poppetje. Ik zette een hoedje op mijn hoofd, trok kleren met vrolijke kleurtjes aan die dag en begroette iedereen, zowel op straat als in winkels, supervriendelijk.


Ik heb maar éen conclusie getrokken uit die dag: het is waar! De hele overrated hype om 'Positief te denken en dat uit te stralen'... werkt! Ik bekeek die dag zoveel mogelijk van de positieve kant en maakte zelfs van de grootste drama's iets positiefs, voor zover dat kon. Het mooiste moment van de dag was een geestelijk gehandicapte jongen die mij in de metro vertelde dat hij me mooi vond. Prachtig. Helaas kan ik het niet meer ontkennen: hoe je tegen de dingen aankijkt maakt zo een gigantisch groot verschil. Ik kom niet meer onder de 2 voor de prijs van 1-adviezen uit; change your mind, change your life. .

- Denice 

5 opmerkingen:

  1. Super leuk artikel. En zo waar! Je bepaalt zelf hoe je je voelt zeggen ze weleens. Om zo in het kader van uitspraken te blijven :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha wat geweldig! Goed dat het je is gelukt!

    http://www.lifeofroshelle.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo waar.. en toch doe ik het te weinig, maar daardoor een fijn artikel, want het herinnerd me er weer aan positiviteit uit te stralen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Thanks voor de leuke reacties! (:

    BeantwoordenVerwijderen