08-01-2013

Review: 3x Purederm Botanical Choice gezichtsmasker



Wie vindt het nou niet fijn om eens in de week onderuitgezakt op de bank te zitten met een gezichtsmaskertje op. Het resultaat is vaak erg fijn, je krijgt een gladde huid en met een beetje mazzel kalmeert het goedje je huid ook nog eens. Hallo stralende huid! Purederm Botanical Choice heeft veel verschillende soorten maskers in haar assortiment zitten, waaronder Strawberry, Olive en Mango. Ik heb ze voor jullie getest!




 De Purederm maskers zitten allemaal in een plastic zakje met op de voorkant een een afbeelding van een vrouw die de maskers al op haar gezicht heeft gesmeerd. Elk masker heeft een andere kleur en bovenaan het masker staat de naam van het masker. Rechts zie je ook staan wat het masker doet. Zo kun je in de winkel direct kijken of het masker wel bij jouw huid past. De verpakking vind ik prima, lekker opvallend en herkenbaar. Wel geeft het een grotere zooi dan wanneer je maskers uit een tube gebruikt. De verpakking bevat 15ml en dat is genoeg om er zelfs twee keer mee te doen.


Links: Skin Softening Yogurt Mask in Strawberry.
Midden: Ultra Hydrate Shea Butter Mask in Olive Oil.
Rechts: Purifying Dead Sea Mask in Mango.


Alle maskers breng je aan op een gereinigde huid en laat je vervolgens 15-20 minuten zitten. Afspoelen met lauwwarm water.  

Mijn mening
(let op, ik heb een gecombineerde huid met droge wangen en een vette T-zone)

Als eerste het aardbeienmasker. Dit masker belooft verzachtend en verfrissend te zijn. De inhoud bevat yoghurtextract en aardbei-extract en dat merk je ook direct wanneer je het masker openmaakt. Er druipt meteen een yoghurtsubstantie uit. Het masker is naar mijn mening veel te dun. Het is echt aardbeienyoghurt dat je op je gezicht smeert. Dit masker droogt niet op en ik krijg er geen rode huid van. Hierdoor wordt je gezicht wel lekker zacht, maar vind ik het niet verfrissend. Ik denk dat dit masker fijn is voor mensen met een droge huid, maar voor mij niet. De geur is verder prima en ruikt echt naar aardbei. 


Het olijfolie masker zit vol met sheaboter en, goh, olijfolie. Volgens Purederm is dit masker vochtinbrengend en voedend. Dit masker heeft een vrij dikke substantie (heeft wat weg van klei) en is olijfgroen van kleur. De geur vind ik persoonlijk niet zo lekker, maar misschien komt dat omdat ik ook niet van olijven houd. De werking van dit masker is gelukkig wel goed! Het masker smeert goed uit dankzij de dikte en droogt vrij snel op. In het begin prikt het masker een beetje, maar daarna heb ik er geen last meer van. Nadat ik het masker er weer af heb gehaald voelt mijn huid lekker zacht aan en zijn mijn wangen niet meer droog. Deze ga ik wel vaker gebruiken!


En dan hebben we nog het Mango masker. Dit masker belooft verzachtend en zuiverend te zijn en bevat dode zee-zout en mango en sinaasappel. Dit masker is geel van kleur en brengt gemakkelijk aan dankzij de stevige substantie. De geur heeft inderdaad wat weg van mango maar is niet heel overheersend. Helaas maakt dit masker mijn gezicht een klein beetje rood, maar niet op een manier waarop het pijn doet. Mijn huid voelt zoals bij alle andere maskers zacht aan en ziet er frisser uit. Jep, dit is zeker mijn favoriet!

De prijzen liggen tussen de €1,90 en €2,20 per stuk. Zelf heb ik ze bij een lokale drogisterij in ons dorp, Uw Eigen Drogist, gekocht en daar hebben ze altijd aanbiedingen met '3 voor €3'.

Wat is jouw favoriete gezichtsmasker?

7 opmerkingen:

  1. Ik gebruik eigenlijk nooit gezichtsmaskers...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toffe review weer!
    Ik snap niet dat je blog niet meer volgers heeft, ik vind m erg tof :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat laatste masker lijkt me erg fijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goede review! Wat is het een tijdje geleden dat ik een masker heb gebruikt, snel maar eens doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind voor mijn huid van die peel-off maskers het beste werken, ze maken mijn huid zo glad als die van een baby.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk! Ik zou het veel vaker moeten doen. de laatste lijkt me wel wat :) Liefs, Kim

    BeantwoordenVerwijderen