02-11-12

Review: Essence Colour Arts pigments.

 
 
De Colour Arts pigments van Essence zijn al een tijdje verkrijgbaar, maar daarom niet minder waard om er nog even een stukje over te schrijven. Er zijn namelijk ontzettend veel kleuren verkrijgbaar en ook nog eens goed gepigmenteerd. Kijk verder voor de swatches van vier prachtige kleuren.

 

Een pigment is in feite gewoon een potje met losse oogschaduwpoeder en dan heel erg gepigmenteerd. Het is heel erg handig om te gebruiken als je een felle ooglook wilt maken of wanner je er voor wilt zorgen dat er een bepaalde kleur uitspringt. Wel moet je erg voorzichtig zijn bij het aanbrengen, het kan namelijk voor wat fall-out zorgen.

18 Little Mermaid, 19 Kiss The Frog, 06 WOW it's Orange en 12 Miss Piggy's Lollipop
Van de vijftien pigmenten die er waren heb ik er vier. Er zijn niet alleen felle kleuren in het assortiment, maar ook een aantal aardetinten. Persoonlijk houd ik meer van felle kleuren.
 
   Swatches             
                                                De binnenste kleuren zijn met basis.

Miss Piggy's Lollipop is een zuurstokroze tint met vrij veel shimmers. Met de speciale basis van Essence wordt krijgt het meer een creamy finish. WOW it's Orange voldoet aan zijn naam en is echt een in-your-face oranje. Deze is in tegenstelling tot de andere pigmenten mat en blijft dat ook met een basis er onder. Kiss The Frog is een lichtgroene kleur en is met basis ook meer creamy. Little Mermaid is een prachtige helderblauwe kleur en glittert prachtig wanneer er geen basis onder zit. Met basis is deze ook meer creamy. Zoals je kunt zien is de pigmentatie meer dan voldoende.


Dit is de basis die ik onder de swatches heb gebruikt. Deze hoort speciaal bij de Colour Arts collectie en is voor op de oogleden. Hij werkt prima als oogschaduwbasis maar is wel wat vettig in het begin en moet heel lang opdrogen. Eenmaal opgedroogd krijg je de pigmenten er nauwelijks meer af. Om hetzelfde resultaat te krijgen kun je de pigmenten ook gewoon nat gebruiken.Voor gewone oogschaduw is hij wel wat te plakkerig.
De pigmenten zijn te koop voor €2,59 per stuk en de Eye Base voor €1,89.
En gebruik jij al de spotgoedkope pigmenten van Essence?

4 opmerkingen:

  1. Wauw, wat een pigment! Mooie kleuren trouwens

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een pigment inderdaad! Ziet er goed uit

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo dat is goedkoop en dan zo'n pigment! Ikzelf ben alleen niet zo van de felle kleuren dus misschien eens kijken naar de aardetinten.

    BeantwoordenVerwijderen