29-05-13

Kruidvat Professional make-up kwastenreiniger


 Kwasten reinigen. Echt een gevalletje van 'doe ik morgen wel.. of niet'. Ik kan mijzelf er niet toe zetten om ze elke week te wassen en ik moet zeggen dat ik zelfs sommige kwasten veel fijner vind werken wanneer ze al eens in de oogschaduw hebben gezeten. Nou vind ik het wél vreselijk wanneer ik mijn favoriete kwast net heb gebruikt voor een blauwe look en de dag erna hem eigenlijk wel weer wil gebruiken voor een bruine look.. dat gaat niet werken! Het werd tijd voor een kwastenreiniger en gelukkig heeft Kruidvat er tegenwoordig één in haar assortiment!De kwastenreiniger komt uit de Kruidvat Professional lijn, waar inderdaad ook die nieuwe kwasten van zijn, en zit verpakt in een kartonnen doosje. Het geeft een prima basic uitstraling, zo mat zwart met een foto van het flesje zelf op de voorkant. Het geeft je niet het idee dat je iets koopt wat vervolgens niets voorstelt. 


En dit is de reiniger zelf. Het is een plastic flesje en vrij groot. Er zit een draaidop op en de inhoud ziet er rozig uit. Wat mij betreft is het een prima verpakking. Er zit 200 ml in, waar je naar mijn idee wel een tijdje mee vooruit kunt. 

De dop. Ik heb hier veel verhalen over gehoord van mensen die beweren dat het een hele irritante dop is en alles, maar ik vind het wel meevallen. Als je om kunt gaan met een gigantisch gapend gat zoals bij nagellak remover dan kun je hier ook wel voorzichtig mee zijn. En het is ook niet zo dat er direct een lading reiniger uit komt vloeien. Ik vind het persoonlijk een prima opening! 


 Hoe je zo'n reiniger gebruikt? Easy! Je pakt een tissue, dept er wat reiniger op en gaat vervolgens met je kwast over de tissue. Net zo lang totdat je kwast weer schoon is. Zoals je op de foto kunt zien werkt de reiniging in ieder geval prima. Je kwast blijft heel even vochtig, maar is na een minuutje weer klaar voor gebruik. De reiniger ruikt trouwens heel fris naar een soort schoonmaakmiddel, maar niet op een storende manier. Good job Kruidvat, dit ga ik vaker gebruiken! 

De make-up kwastenreiniger is te koop voor €2,99 bij de Kruidvat.

12 opmerkingen:

 1. Het lijkt me een erg fijne reiniger;)
  x
  www.mystylevillage.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat lijkt me ook wel een fijn product. Ook niet duur en wel 200ml! Zelf was ik mijn kwasten eens in de zoveel tijd onder de kraan met mijn eigen shampoo. Werkt ook goed, maar het duurt lang voordat je kwasten weer droog zijn.

  Liefs,

  Maria Antoinette
  www.beautybandit.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toevallig heb ik hierover mijn laatste artikel geschreven, heel fijn product van Kruidvat! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handig! Ik wist niet dat Kruidvat ook kwastenreiniger verkocht. Ik ben erg benieuwd :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb die van de hema, vraag me af of deze beter is! wel is de dop van deze een stuk handiger, die van de hema heeft gewoon één groot gat haha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oh dat klinkt erg goed! ik moet ook eens een kwastenreiniger aanschaffen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Handig! Ik wil hem nog steeds kopen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wist helemaal niet dat zoiets bestond! Super handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wist helemaal niet dat kruidvat een brush cleaner heeft :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb ze ook! Super fijn en goedkoop :)

  BeantwoordenVerwijderen