15-01-2013

Review: Weleda body oil, body wash en facial lotion


 Weleda is een merk dat ik nog nooit heb aangeraakt. Vaak trok het niet echt mijn aandacht of had er ik er nog te weinig over gelezen en gehoord om er voor naar de winkel te gaan. Een tijdje terug kwam ik bij de drogist een setje met mini-producten/reisproducten tegen van Weleda. Een body oil, facial lotion en een shower gel. Allemaal in een andere kleur verpakking en ik vond het er fris en leuk uitzien. Tijd om eens te testen!



Dit is hoe ik de producten kocht. In een schattig setje met een paars zakje er om heen. Er was nog een soort met alleen maar rode producten, maar deze trok net iets meer mijn aandacht.


In het setje zitten drie verschillende producten. Links zie je de Citrus Refreshing Body Oil in een felgroene verpakking. Ik hou wel van wat groen dus dit doosje trekt direct mijn aandacht. In het midden ligt de Smoothing Facial Lotion in een leuke roze verpakking en rechts ligt de creamy body wash. Helaas komt deze zonder doosje.


Ingrediënten:  Water (Aqua), Coco-Glucoside, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Alcohol, Disodium Cocoyl Glutamate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Glycerin, Fragrance (Parfum), Chondrus Crispus (Carrageenan), Macadamia Ternifolia Seed Oil, Punica Granatum Seed Oil, Panicum Miliaceum (Millet) Seed Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Petal Extract, Xanthan Gum, Lactic Acid, Limonene, Linalool, Citronellol, Geraniol, Citral, Coumarin

Wat z
egt Weleda?Geniet van deze rijke douchecrème die het lichaam vernieuwde kracht geeft. De betoverende geur van pure etherische oliën van o.a. neroli, sinaasappel en sandelhout zorgen voor een prikkelende douche-ervaring. Granaatappel Verzorgingsdouche  is een milde crèmedouche die je lichaam reinigt, verzorgt en helpt beschermen tegen uitdrogen. Na het douchen voelt je huid aangenaam zacht en soepel aan.      

 Dit is de verzorgingsdouche met granaatappelgeur. Er zit 20ml in en ruikt inderdaad echt naar granaatappel. Een beetje zoet en zuur door elkaar heen. Ik vind de geur prima, maar je moet wel van granaatappel houden. Verder heb ik niet het idee dat het ook maar iets voor mijn huid doet. Niet zacht en soepel, maar gewoon normaal.

Ingrediënten: Water (Aqua), Alcohol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Prunus Persica (Peach) Kernel Oil, Glycerin, Rosa Moschata Seed Oil, Glyceryl Oleate, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Beeswax (Cera Flava), Magnesium Aluminum Silicate, Fragrance (Parfum), Sedum Purpureum Extract, Rosa Damascena Flower Wax, Equisetum Arvense Extract, Commiphora Myrrha Extract, Xanthan Gum, Chondrus Crispus (Carrageenan), Glyceryl Stearate SE, Sodium Beeswax, Limonene, Linalool, Citronellol, Benzyl Alcohol, Geraniol, Citral, Eugenol, Farnesol.

Wat zegt Weleda?Biedt bescherming en ondersteuning aan de huid vanaf het dertigste levensjaar. De crème is afgestemd op denormale en gemengde huid. De crème vermindert de eerste lijntjes, de huid wordt gladder, behoudt haar elasticiteit en straalt van vitaliteit. Met de edele geur van Damascus-rozen.

Dit is dus de vitaliserende gezichtscreme en officieel voor mensen rond de 30. Nou kon ik het niet laten om dit te gaan testen, ondanks ik nog lang geen 30 ben. De geur is helaas wel echt om te huilen. Het ruikt zo, kruiderig en dat trekt mij totaal niet aan. Het is nog erger dan de Tea Tree geur van bijvoorbeeld The Body Shop, mochten mensen die lijn gebruiken. Máár de gezichtscreme daarentegen vind ik wel erg fijn! Ik kan niet oordelen over een strakker gezicht, maar hij voelt wel heerlijk zacht en glad aan. Totaal niet vet en het lijkt wel alsof mijn huid er bijna egaal van wordt. Ik denk dat ik deze, ondanks dat hij niet helemaal aan mij bestemt is, toch op ga maken. Er zit trouwens 7ml in. 


Ingrediënten: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Alcohol, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Fragrance (Parfum), Limonene, Linalool, Geraniol, Citral. 

Wat zegt Weleda?
Citrus Verfrissingsolie is een lichte olie met een verkwikkende werking op lichaam en geest, die de huid soepel houdt en beschermt tegen uitdrogen. De basis bestaat uit zuivere amandelolie die de huid verzacht en beschermt. 

Dit is mijn favoriet van de drie. Dit is een verfrissende lichaamsolie met citrusgeur en dit flesje bevat 10ml. En, mochten jullie het nog steeds niet weten, ik hou van alles wat naar citroen ruikt. Dat was dus al pluspunt één. Ten tweede vind ik het een hele fijne olie. Je huid wordt er lekker zacht en soepel van en ik heb het idee dat deze olie ook op de hele droge plekken (elleboog) goed werkt. Dit wordt het product waar ik een grote versie van ga halen!


Ik heb dit setje gekocht bij een drogisterij, onder de naam 'Uw eigen Drogist', in het dorp waar ik woon,  voor 4,99. Hier krijg je dus deze drie mini's voor. De gewone producten en misschien ook dit setje zijn te koop bij o.a. de DA, Uw Eigen Drogist en De Tuinen. De andere prijzen zijn:

Verfrissende lichaamsolie met citrusgeur ongeveer €9,- voor 100ml
Vitaliserende gezichtscreme ongeveer €13,- voor 30ml
Verzoringsdouche met granaatappel ongeveer €8,0 voor 200ml

Deze prijzen zijn een schatting, want ik kan nergens een officiële prijs vinden.


                              Heb jij producten van Weleda? Zo ja, wat vind jij er van?


6 opmerkingen:

  1. Ik gebruik niks van Weleda, maar dit proefserie klinkt, op de douchegel na, wel heel goed.
    Enne, ik ben ook zo'n citrusfreak ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb een heerlijke douchegel van Weleda, ik vind het een erg fijn merk. Goede review :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weleda vind ik zo;n heerlijk en fijn product..
    Check mijn nieuwste blogpost en laat een reactie achter..

    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen